Nieuws

Volg hier onze activiteiten

17 April 2023,

De Goudse Post schrijft, 

GOUDA • Bij Gouda's Harmonie de Pionier sloten deelnemers van het muziekproject Muziek Maak Je Samen, het project af met een concert. Deze vond plaats in het repetitiegebouw op zaterdag 15 april.

De Pionier geeft al jaren muzikale opleidingen aan de jeugd. Recent is gestart met een opleiding voor volwassenen. Onder grote belangstelling - ook wethouder Thierry van Vugt was aanwezig - hebben deze 'leerlingen' (de meesten van hen hadden nog nooit eerder een muziekinstrument in handen gehad) laten horen wat na een zeer gering aantal repetities, onder deskundige leiding van Wendy Barten, was ingestudeerd.

Van de oorspronkelijk 37 aangemelde 'leerlingen' hebben er inmiddels 24 laten weten dat zij door willen gaan met hun muzikale carrière.

Lees hier het bericht.

foto: Jan vd Berg
foto: Jan vd Berg

Presentatie projectorkest voor volwassenen!

Zaterdagmiddag 15 april hebben de volwassenen hun eindpresentatie gegeven.

Zie het filmpje voor het resultaat. Er stromen maar liefst 23 deelnemers door naar onze vervolgopleiding binnen muziekvereniging De Pionier.

MMJS in Concert!

Zaterdag 25 Juni was de afsluiting voor de gehele opleiding vanuit Muziek Maak Je Samen, Gouda's harmonie 'De Pionier' & Cultuurhuis Garenspinnerij.

Dit was een groot succes! Er waren veel deelnemers die meegedaan hebben met onze workshops met o.a. hoe leer je uit het hoofd spelen & het instuderen van de Boomwhackerbeat. 

Lijkt het je nu ook leuk om muziek te leren maken, bekijk dan ons aanbod voor het komende schooljaar. Na de herfstvakantie start er een nieuwe cursus 'muziekbeleving' voor blaas- en slagwerkinstrumenten (ongeveer 32 lessen). Daarnaast start er een introductiecursus bij De Garenspinnerij (viool, altviool).


foto: Henk Sijl
foto: Henk Sijl
foto: Henk Sijl
foto: Henk Sijl

Op woensdag 6 april en donderdag 7 april begint onze introductiecursus. 

Introductiecursus

Heb je altijd al een instrument willen leren bespelen? Lees dan onze flyer.

Schrijf je nu in voor cursus 'Muziekbeleving' of voor de 'Introductiecursus'. 

Start 'introductiecursus' woensdagmiddag 27 oktober.

Start 'Muziekbeleving' vrijdagmiddag 29 oktober.

Klik hier om je op te geven.

Heb jij altijd al een instrument willen bespelen? Geef je dan nu op voor onze workshop! Je hebt hiervoor geen enkele ervaring nodig. Tijdens deze workshop leer je muziekmaken op het door jou gekozen instrument in groepsverband. Voor kinderen vanaf groep 5 en ouder. De workshop wordt kosteloos aangeboden door Gouda's harmonie 'De Pionier'.