Muziekoriëntatie

Dit is een workshop welke de kinderen gratis krijgen onder schooltijd

De Muziekoriëntatie laat leerlingen tijdens workshops kennismaken met muziek maken in een groep en met diverse instrumenten. De workshops vinden plaats op verschillende basisscholen en worden gegeven door een team van gediplomeerde muziekdocenten en enthousiaste vrijwilligers. De muziek oriëntatie wordt gegeven in de periode januari-maart 2023.

Alle basisscholen in Gouda worden benaderd voor deelname aan het project. De scholen schrijven zich in via de Brede School, onze website www.muziekmaakjesamen.nl en ons digitale inschrijfformulier. In overleg met geïnteresseerde scholen worden geschikte data voor de workshops ingepland. Na afloop van de Muziekoriëntatie kunnen kinderen zich inschrijven voor de 10 weekse instroductiecursus.

Een workshop wordt aan maximaal 30 leerlingen (meestal 1 groep) tegelijkertijd aangeboden in de januari t/m half maart. Een workshop duurt ongeveer 5 kwartier. De workshop bestaat uit een korte klassikale introductie door het workshopteam. Daarna splitst de groep zich op in drie groepjes en krijgen leerlingen de gelegenheid om snaarinstrumenten, blaasinstrumenten en slagwerk uit te proberen. De vrijwilligers begeleiden de leerlingen daarbij en leggen uit hoe de verschillende instrumenten werken. De workshop wordt afgesloten met een gezamenlijk, klassikaal optreden van de leerlingen op de uitgeprobeerde instrumenten. Dit is altijd een spannend moment voor leerlingen én het workshopteam!

De Muziekoriëntatie is voor de leerlingen op de basisscholen kosteloos.